Wie gehen wir mit Korona um?

Wat zijn de gevolgen van de corona restricties voor je vakantie in Italië bij Polmone Turismo Verde

Het nieuwe vakantie seizoen is in aantocht en wij snappen dat je je eerst goed wilt informeren over de corona restricties in Italië voordat je een vakantie gaat boeken bij ons.
Op deze pagina kun je lezen wat de actuele restricties in Italië en specifiek in Umbrië zijn vanwege de huidige corona crisis. Deze pagina wordt dus regelmatig geupdate.
Vervolgens kun je lezen hoe wij omgaan met je reservering als je door corona verhinderd bent om te komen.
Tenslotte vertel ik op deze pagina hoe wij ervoor zorgen dat jij veilig op vakantie kunt komen bij Polmone Turismo Verde.

Restricties in Italië vanwege de corona crisis

De Nederlandse overheid raadt reizen naar het buitenland tot maart 2021 zeer sterk af. En ook in Italië wordt iedereen geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven.
Sinds 3 november 2020 heeft de Italiaanse regering besloten restricties in te voeren voor heel Italië en specifieke restricties per regio.
Afhankelijk van de ernst van de besmettingen hebben alle regio’s een kleur gekregen. Wit zijn de regio’s met bijna geen besmettingen (<50 op 100.000). Rood zijn regio’s waar de besmettingen niet meer in de hand te houden zijn of de ziekenhuizen teveel onder druk staan, oranje de regio’s met een hoog risico en de overige regio’s zijn geel. Elke week wordt de geldigheid van deze risicoindeling gemonitord en eventueel aangepast.
Hiernaast zie je het kaartje van Italië met de regiokleuren per 1 maart 2021. Voor het eerst sinds de invoering van de restricties per regio is er een regio wit geworden.
Hieronder kun je lezen wat de algemene restricties zijn die voor heel Italië van kracht zijn. In de gele regio’s gelden de algemene restricties. Vervolgens kun je lezen welke restricties er gelden voor de oranje regio’s. Tenslotte de restricties voor de rode regio’s.

Witte regio’s

Vanaf 1 maart 2021 is er één regio wit: Sardegna.
Het blijft nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen, maar de avondklok wordt daar afgeschaft. De restaurants mogen tot 11 u ’s avonds open en de bars tot 9 u ’s avonds. Verplaatsingen tussen verschillende regio’s blijft verboden tot tenminste 27 maart a.s.

Algemene restricties in heel Italië

In heel Italië (behalve in de ‘witte’ regio’s) geldt op dit moment een avondklok. Tussen 10 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends moet je thuis blijven. In heel Italië is het tot in ieder geval 27 maart a.s. verboden om naar een andere regio te gaan. De zogenaamde autocertificazione (verklaring waar je naartoe gaat en waarom) is voor die tijdsperiode weer ingevoerd. Dus als je voor je werk of om gezondheidsredenen de deur uit moet, moet je hem kunnen overleggen.
Tot 5 maart mag je slechts 1x per dag met maximaal 2 personen plus kinderen jonger dan 14 ergens op bezoek gaan.
Verder zijn in de weekenden de winkelcentra dicht. Musea en tentoonstellingen zijn dicht. De bars en restaurants moeten om 18.00 uur dicht en alleen de restaurants mogen tot 10 uur ‘s avonds afhaalmaaltijden verstrekken. De zwembaden, sporthallen en sportscholen zijn ook allemaal dicht. In het openbaar vervoer mogen minder mensen worden vervoerd. Tenslotte is online lesgeven weer ingevoerd voor alle middelbare scholen.
Vanaf 1 maart 2021 zijn de volgende regio’s geel: Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Valle d’Aosta, Calabria, Veneto, Puglia en Sicilia.

Restricties voor de oranje regio’s

Emilia-Romagna, Lombardia, Marche, Piemonte, Campania, Abruzzo, Toscana, provincia autonoma di Trento, autonome provincie Bolzano en Umbria zijn vanaf 1 maart 2021 oranje.
In de oranje regio’s gelden ten eerste alle regels die voor heel Italië gelden. Verder zijn alle winkels en kappers open. Verplaatsingen buiten je eigen gemeente zijn verboden. In de oranje regio’s zijn de bars en restaurants volledig gesloten, maar je mag wel maaltijden thuis laten bezorgen.

Restricties voor de rode regio’s

De volgende regio’s of delen van regio’s zijn rood vanaf 1 maart 2021: Basilicata, und Molise.
In de rode regio’s gelden ten eerste alle regels die voor heel Italië gelden. Maar in een rood gebied zijn alle bewegingen verboden, ook binnen de gemeente, tenzij ze noodzakelijk zijn. Alle zogenaamde niet-noodzakelijke winkels zijn dicht. Alleen de apotheken en winkels die etenswaren verkopen, tabakszaken, kiosken en kappers mogen open zijn. Vanaf de 2de klas van de media wordt er online les gegeven. Bars en retaurants zijn gesloten en het is alleen toegestaan om afhaalmaaltijden thuis te laten bezorgen. Je mag buiten sporten, maar niet met meerdere personen.

Wat betekent dat voor jouw reservering bij ons

Wij begrijpen dat het vanwege de huidige corona pandemie lastig is om een vakantie te plannen. Om de onzekerheid bij het boeken te verminderen, hebben we voor het seizoen 2021 onze annuleringsvoorwaarden tijdelijk uitgebreid voor de volgende situaties:

  • het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het thuisland van jouw woonplaats of in Italië geeft korter dan 2 weken voor aankomst een negatief reisadvies voor de regio Umbrië in Italië. Negatief reisadvies wil zeggen “reizen niet toegestaan”
  • één of meerdere mensen van het reisgezelschap vertoont ziekteverschijnselen horend bij Covid-19 en is daarvoor positief getest.

In die gevallen:

  • Kan je reservering 1 keer omgeboekt worden naar een later moment in 2021. De reisdatum kan dus kosteloos gewijzigd worden. Je aanbetaling gaat hierdoor niet verloren.
  • Wanneer het niet mogelijk is om op een later moment in 2021 te komen, krijg je je aanbetaling teruggestort.

Op reserveringen die om andere redenen geannuleerd worden, zijn onze standaard annuleringsvoorwaarden normaal van toepassing. Vergeet dus niet een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat doen wij zodat jij veilig op vakantie bent bij ons

  • Bij ons heb je een eigen autonoom appartement, een eigen terras aan één zijde van het huis, dus maximale mogelijkheden om afstand te houden
  • Overal waar je iets moet aanraken wat de andere bezoekers van Polmone ook kunnen aanraken hangen desinfecterende handgels. Bijvoorbeeld bij de toegangspoort, voor de ruimte waar de gezamenlijke wasmachine staat en naast alle deuren van de appartementen. Wij vragen onze gasten vriendelijk deze ook steeds te gebruiken.
  • In de appartementen is er handzeep aanwezig.
  • Bij de schoonmaak van de appartementen gebruiken we virusdodende schoonmaakmiddelen.
  • Alle linnengoed wassen we minimaal op 60 graden en we strijken de lakens.
  • Bij gezamenlijke activiteiten zorgen we ervoor dat iedereen minimaal 1 meter (Italiaanse eis) afstand kan houden.

Reisinformatie voor Nederlanders

Tenslotte raden we je aan om vooral de site van de Rijksoverheid in de gaten te houden. Je kunt ook de reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken downloaden. En op de site van de ANWB kun je ook goede informatie vinden. Verder zal ik bij elke verandering de informatie op deze pagina actualiseren.