Polmone

Vacanze su piccola scala con olandesi nelle zone rurali dell'Umbria

Polmone is een kleinschalige vakantieboerderij in landelijk Umbrië. De Nederlandse eigenaren Sylvia en William wonen zelf ook op het terrein. Zij zorgen ervoor dat iedereen zich meteen thuis voelt op deze hele bijzondere plek.
Je komt hier echt tot rust en je kunt zelfs zonder het terrein te verlaten genieten van de flora en fauna van Umbria.
Polmone is uiteraard ook een prima uitvalsbasis om Umbrië te gaan ontdekken.

La piscina del Polmone, un'esperienza pura e autentica

La piscina

Het fraaie ommuurde zwembad ligt buiten gehoorsafstand van de boerderij waarin de appartementen zijn gehuisvest waardoor de originele sfeer en de rust rondom de boerderij bewaard is gebleven. Het zwembad zelf geeft door de natuurstenen muur eromheen het gevoel alsof je je in een romeins bad bevindt maar toch ook een prachtig uitzicht over de vallei.

//www.polmone.org/wp-content/uploads/2022/07/thumbnail_IMG_0321.jpg

Adatto ai bambini

Het is voor jong en oud heerlijk om in de tuin te zijn. Kinderen kunnen helemaal hun eigen gang gaan omdat het hele terrein van ca 1 hectare groot goed omheind is. Elk appartement heeft zijn 'eigen' kant van de boerderij en ook van de tuin waardoor je voldoende privacy hebt. Er staat bij elk appartement meer dan voldoende comfortabel tuinmeubilair.

Il luppolo che ha appena attraversato il giardino

Osservazione degli uccelli

Polmone is een paradijs voor vogelspotters. De boerderij ligt midden in de natuur tussen bossen, weilanden en riviertjes. Omdat het huis boven op een heuvel ligt met eromheen een groot dal, kun je heel makkelijk de vele vogels spotten die in dit deel van Italië voorkomen. Zomaar wat voorbeelden zijn: de Koereiger, Slangenarend, Zwarte wouw, Bijeneter, Pop, Putter en de Draaihals.

//www.polmone.org/wp-content/uploads/2022/07/thumbnail_IMG_0325.jpg

Vista fantastica

Midden tussen de uitgestrekte landerijen waar de beroemde Chianina koeien grazen ligt Polmone Turismo Verde. De rustieke boerderij Polmone is zeer landelijk gelegen bovenop een heuvel met onder andere prachtig uitzicht oven het Fersinonedal, het gehuchtje Pornello en het middeleeuwse kasteel van Montegiove.
Je kunt de boerderij bereiken over een goed onderhouden ongeasfalteerde weg van ca 3 kilometer.

Lavori di restauro per mantenerlo il più autentico e puro possibile, appartamento Simpatica

behoud van karakter

De oude boerderij is geheel in pietra (natuursteen) opgetrokken, wat toentertijd materiaal was dat ter plekke voorhanden was.
Tijdens de restauratie is ervoor gekozen om de boerderij zo authentiek mogelijk te houden en is er met dezelfde steensoort aan- en bijgebouwd.
De enige wijzigingen die zijn aangebracht aan het oorspronkelijke gebouw zijn de steunberen op alle hoeken en bij elk appartement een terras met een afdak voor de noodzakelijke schaduw in de zomer.

//www.polmone.org/wp-content/uploads/2022/07/thumbnail_IMG_0383.jpg

Polmone verde

Polmone betekent in het Italiaans: de long. En Polmone Turismo Verde is letterlijk een groene long: een plaats waar je weer op adem kunt komen midden in de natuur. Het terrein is gelegen op een heuvel met rondom prachtig uitzicht over de schitterende dalen. Het dichtstbijzijnde huis ligt op de volgende heuvel en het dichtstbijzijnde gehuchtje, Pornello, dista 4 chilometri da Polmone.

Puoi fare fantastiche passeggiate selvagge direttamente da Polmone

camminare

Als je een beetje van avontuur houdt, kun je direct vanuit Polmone mooie wandelingen maken. Er zijn ook uitgezette wandelingen. Het is zelfs al leuk om gewoon over de onverharde weg te wandelen. Maar als je met kinderen gaat wandelen vinden die het toch het leukst als je de paden vermijdt en dwars door de bossen en velden trekt.  De vele dieren botten en schedels die je op het terrein zit liggen zijn trofeeën van deze wandelingen.

Puoi anche divertirti in bicicletta direttamente da Polmone

ciclo

Umbrië en het Unesco World Heritage gebied waar  Polmone in ligt , Monte Peglia, lijken wat het fietsen betreft een beetje op de Ardennen. Korte steile klimmetjes, even een dal en dan weer stijgen naar het volgende schilderachtige dorpje. Je kunt direct vanuit Polmone wegfietsen.

Pizza e vacanze in un appartamento in Umbria

Cestini per pizza

Als het weer het toe laat en er zijn voldoende gasten, dan stoken we samen met onze gasten de originele hout oven op om pizza te bakken. Inmiddels een begrip bij onze vaste gasten. Het is tevens een fijne, ontspannen manier om even kennis met elkaar te maken onder het genot van steeds weer een andere pizza en een drankje.

Pien aiuta Rose nell'orto con la raccolta delle zucchine

L'orto

In onze biologische moestuin kunnen we vele seizoensgroentes verbouwen zoals courgette, tomaat, ui, pompoen, peterselie, sla, boontjes, paprika, artisjok en aubergine. Verder staan er her en der verspreid in de gewone tuin allerlei kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn, salie en dragon. Pluk naar behoeven!

Emigra in Italia perché vuoi una vita diversa

Gli animali

Op Polmone woont momenteel alleen nog Mickey de kater. Maar over een paar maanden krijgt hij gelukkig  gezelschap van twee Blauwe Russen met de namen Fritz en Lizzy.
Naast het terras van Camino is een goudvisvijver aangelegd.
En geen echte huisdieren maar wel veel geziene gasten zijn de talloze kleine hagedisjes, ontelbare vlinders en duizenden hardwerkende bijen die met name in de vele lavendel struiken op het terrein zijn te vinden.

Chi non lo vorrebbe? Mangiare la pizza insieme a una lunga tavolata.

Un'occasione speciale

Heb je iets speciaals te vieren of denk je eraan om op een bijzondere plek je partner ten huwelijk te vragen? Polmone is heel geschikt om met de hele familie naar toe te gaan. Er zijn grote uitschuifbare buitentafels waar je met zijn allen aan kunt zitten om samen onder de bomen te genieten van een uitgebreide Italiaanse lunch of een romantisch diner bij kaarslicht.

posizione

Dove puoi trovare Polmone

Polmone kun je bereiken met de auto, de auto-trein of met het vliegtuig in combinatie met autohuur (fly-drive). Omdat er geen openbaar vervoer dichtbij Polmone komt, is het af te raden zonder auto te komen. Vanaf Amsterdam gerekend is het 1600 km rijden (via Zwitserland). Vanaf het vliegveld Rome Fiumicino bereik je ons in 2 uur (190 km). Vanaf het vliegveld van Pisa is het 2 en een half uur. Het dichtstbij is vliegen naar Perugia. Dan vlieg je vanaf 23 april 2022 met Transavia vanaf Rotterdam op zaterdag en dinsdag (hoogseizoen) of woensdag (laag- en middenseizoen) en rij je in iets meer dan een uur naar Polmone.

De laatste 3 kilometer naar Polmone rijd je over een goed berijdbare maar ongeasfalteerde weg.


Vuoi trascorrere le tue vacanze qui?

Verifica se un appartamento è disponibile per te

Check-in:

Partenza il:

[string_chosen_admin_search_type]

Numero di alloggi:

adulti:

bambini:

 

 

Ricerca in corso ...

×
Alloggio 1

Alloggio 2

Alloggio 3

Alloggio 4

Alloggio 5

Inserisci i tuoi dati

buono

Se hai un codice coupon inseriscilo nel campo sottostante e fai clic su applica.

 

 

Caricamento riepilogo...

 

Termini e condizioni

Non ci sono gateway di pagamento attivi. Attiva almeno un gateway di pagamento nelle impostazioni di HBook (HBook > Pagamento).

Elaborazione in corso ...